Om det er sommer eller vinter, så er det rart at have noget lys, så du kan se, hvad du laver.

Det er selvfølgelig nemmere om sommeren, når det er lyst i længere tid. Men om vinteren kan det være rart for dig at have styr på lyset.

Derfor kan det være en god idé at have en god belysning, når du går rundt, så du kan se, hvad du laver. Dette er både gældende udenfor som indenfor.

Det er også en god idé at have en lyskilde, der ikke er for kraftig, så du ikke bliver blændet, når du skifter fra mørke til lys.

Spar penge på dit lys

Først og fremmest er det altid meget interessant at se hvordan du kan spare på strømmen. Det vil nemlig i sidste ende gøre at du sparer penge.

Det kan også klart anbefales, at du får et overblik over hvad du kan spare på din strøm.

Lad os lige kigge på, hvordan du kan spare nogle penge ved din belysning.

Indendørs belysning – Gode råd

Der er flere råd, som du kan følge, når det kommer til indendørs belysning. Her får du lige et overblik:

LED-pærer: Når du udvælger en pære til enten din lanterne eller lampe, så gå efter LED-pærer. Start med de steder, hvor du ofte bruger lys. Her sparer du både på din egen pengepung men også miljøet. Desuden holder de i længere tid.

Sluk lyset: Det giver nok sig selv, men sluk lyset, når du ikke er i rummet mere, eller har behov for at bruge lys mere.

Naturligt sollys: Åbn gerne dine gardiner og luk ikke for alle lyskilder, når der er sollys. Det er både sundt for dig og for miljøet. Så udnytter du også solens lys så længe som muligt.

Udendørs belysning – Gode råd

Ved den udendørs belysning kan du faktisk automatisere flere dele. Her får du lige et par gode ideer:

Solcelle lanterner: Du kan anskaffe dig en solcelle lanterne, som kører på solceller. Så bruger du solens energi til at kunne få lys. På en overskyet dag kan det selvfølgelig godt blive en udfordring. Men som en smule hyggelig belysning udenfor, fungerer det fantastisk.

Tilpas belysningen: Få lamperne tilpasset så de belyser det område, du gerne vil se. På den måde undgår du at skulle oplyse et alt for stort areal og dermed bruge alt for meget strøm på dette.

Sensor: Brug en sensor så lyset kun bliver aktiveret, når nogen går forbi. Dermed er det kun aktivt, når der er behov for det.

Sæt en timer: En anden ting, du kan gøre, er at sætte lyset op på en timer, så det slukker automatisk efter et kort stykke tid. Det kan også være lyset kun skal være aktiv i en bestemt tidsperiode.