Guld lanterner

Vil du gerne indrette dit hjem hyggeligt, smukt og moderne, så bør du helt afgjort overveje at lade guld lanterner indgå som en del af din indretning derhjemme. Det giver både et afslappet og eksklusivt look, samtidig med at guldet tilfører noget etnisk og fint i din indretning.

Her finder du en række af udvalgte guld lanterner. Der er lidt til enhver smag, så du kan sagtens finde en eller flere, som passer til dig.

Firkantet lanterne i antik guld
Pris 339kr
TILBUD
Spar 75
Rund lanterne i antik guld
Pris 74kr

Hvordan kan du bruge guld lanterner?

Guld lanterner kan bruges både ude og inde. Nogle lanterner har plads til, at du kan sætte enten et fyrfadslys eller et almindeligt bloklys ind i lanternen, mens andre har en oliebase, hvor du kun behøver at tænke på at påfylde olie i ny og næ. Endelig har enkelte guld lanterner også en elektronisk base, så du kan tilføje smukke pærer.

Typisk kan du åbne og lukke lanternen fra siden, så du kan tænde og slukke lyset. Nogle åbnes dog ovenfra, hvor du har brug for en lang lighter eller tændstikker for at undgå at brænde dig.

Hvordan kan du indrette med guld lanterner?

Guld lanterner kan bruges til skabe en hyggelig stemning i hjemmet. Det gælder uanset, om det er indenfor eller udenfor. Du kan også tænde en lille lanterne ude i vindueskarmen i køkkenet, selvom I sidder inde i stuen – det skaber også en hyggelig stemning for jeres naboer, når de går forbi.

Hvis du gerne vil bruge lanternerne indenfor, så arranger eventuelt små guld lanterner som en del af et lille stilleben, hvor du tilføjer en blomst, nogle bøger, diverse nips og figurer samt eventuelt nogle snacks. De store lanterner kan du med fordel stille på jorden tæt ved vinduet, så de også skaber lidt hyggestemning udenfor.

Vil du derimod gerne bruge guld lanternerne udenfor, så vælg lidt forskellige størrelser. Hold dem gerne tæt på jeres udendørs spisebord, så I får noget ud af den hyggelige belysning. På den måde kan I sidde længere tid udenfor i sommernætterne og hygge i skæret fra lanternen.

Men faktisk er det ikke kun om sommeren, at lanternerne kommer til deres ret. Det er mindst ligeså hyggeligt at sætte et par lanterner udenfor om vinteren, så I kan se dem fra vinduet. Det skaber en hyggelig stemning på de mørke vinterdage og -nætter, hvor det er koldt og sort udenfor størstedelen af tiden.

Hvad skal du være opmærksom på?

Hvis du gerne vil bruge lanterne udenfor, så vær opmærksom på, at fugt og vand på sigt kan ødelægge lanternen, fordi den ruster. Vælg derfor gerne en lanterne, der specifikt er anført som brugbar til udendørs brug. Så er du sikker på, at den kan holde til en hel del mere end en indendørs lanterne.

Du skal også gøre dig klart, hvad formålet med lanternen er. Skal lanternen lyse godt op, bør du vælge en med helt klart glas, så du er sikker på, at så meget lys som muligt kommer ud af lanternen. Hvis det primært er til hyggebelysning, kan du sagtens lege med en masse forskellige mønstre og effekter i glasset, ligesom du også sagtens kan vælge nogle med sider i mønstret metal, der giver en virkelig smuk lyseffekt.