Indendørs lanterner

Lanterner kan anvendes året rundt – både ude og inde. Men du har i endnu højere grad mulighed for at lege med både udtryk, farver og stilleben med de indendørs lanterner, fordi de er så nemme at sætte ind i din øvrige indretning.

Når du kommer hjem til et hjem, hvor dine indendørs lanterner lyser for dig, får du en helt speciel glæde. Forestil dig lyset fra dem på en mørk aften og hvor flot det ser ud.

Her får du mulighed for at finde en, som du kan blive rigtig glad for. Lige herunder finder du forskellige modeller, så der skal nok være en eller flere, du kan lide. Tag et kig på dem.

Der blev ikke fundet varer for det valgte søgeord.

Indendørs lanterner – Hvorfor købe dem?

Du tænker måske, at de indendørs lanterner kan virke overflødige, når du samtidig har almindelig belysning fra lamper og hyggebelysning fra stearinlys indenfor. Men de indendørs lanterner kan altså skabe lidt ekstra hygge derhjemme.

Mange lanterner fås med fine mønstrer og udskæringer på siderne, hvilket giver et utroligt smukt lysskær og mønster i rummet, når stearinlysets skær vælter ud gennem mønstret. Desuden giver det en anderledes hyggelig stemning, når du tænder op via lanternerne. Du kan desuden nemt tilføje lanterner til din øvrige indretning ved at lade dem indgå i små stillebens rundt omkring.

Hvordan indretter du med indendørs lanterner?

Lanterner kommer i utroligt mange forskellige former, farver, materialer og mønstre. Hvis du er den farveglade type, bør du helt klart vælge en af de mere farverige lanterner, som kan give dit hjem et ekstra friskt pust. Sæt eventuelt din farverige lanterne op ad en væg i en kontrastfarve, og tilføj lidt blomster og figurer, som kan give lidt ekstra liv og stemning.

Brug indendørs lanterner i en hyggekrog i hjørnet af stuen, hvor din favorit lænestol står, og smid også en masse tæpper og puder i hjørnet. Lad lanternerne stå på et lille bord ved siden af lænestolen, og tilføj bøger, magasiner og en lille skål med snacks. Lanternen vil kaste en hyggelig belysning over din hyggekrog, imens du læser din yndlingsbog.

Du kan også lade dine indendørs lanterner stå rundt omkring i husets eller lejlighedens vindueskarme, så der er hyggebelysning, uanset hvilket rum du går ind i. Her kan du også lade lanternerne indgå i små julelandskab i vindueskarmene til jul eller pynte med kogler og kastanjer, når efteråret og vinteren rammer.

Endelig kan du faktisk også bruge lanternerne til at skabe lidt varme indenfor – de mange stearinlys giver nemlig ikke kun en hyggelig belysning og en rar følelse i hjemmet. De afgiver også utroligt meget varme i lokalet. Sæt dem tæt ved dørene og vinduer, så de kan bremse eventuelt træk, der kommer udefra.

Kan dine indendørs lanterner også bruges udenfor?

Det er altid bedst at gå efter udendørs lanterner, hvis du vil gerne vil bruge dem udenfor. Det nordiske vejr er fuld af regn, fugt, slud og sne, og det er rigtigt hårdt for lanternerne. Her bør du derfor altid vælge en lanterne i et materiale, der ikke kan ruste, og som ikke er udført alt for skrøbeligt og porøst. Det gælder særligt, hvis du gerne vil bruge lanternerne udenfor om vinteren, hvor lanternerne er særdeles udsatte.

Om sommeren kan du dog sagtens bruge de indendørs lanterner udendørs, så længe du husker at tage dem med ind igen om natten. På den måde er risikoen for fugt og regn begrænset, og du anvender dine lanterner maksimalt til hygge.